lunes, 12 de junio de 2017

Tradicions i costums; Llegendes de fonts i cascades.

TRADICIONS I COSTUMS: Llegendes de fonts i cascades.

Goafoss:
Goafoss es una cascada que esta a Islàndia a la regió de Mýyant, porta aigües del riu skjálfandaflió, esta a uns 174 km des de el principi del riu.
Aquest riu es un dels més importants del país, la seva casada te una caiguda de 12 metres d’aigua i ua amplada d’uns 30 metres.

Goafoss es la cascada dels deus i segons conta l’historia del cristianisme, el cacic Thorgeir va llençar les icones dels deus pagans a la cascada després de l’acceptació del cristianisme en els plans parlamentaris dels anys 1.000. El nom de la cascada es deriva d’aquest esdeveniment.

Fotografía de la cascada Goafoss.


Les fonts del Llobregat:
Situat a 1.300 metres d’altitud trobem el naixement del riu Llobregat.
Es tracta d’un espectacle natural d’aigua que ofereix un ventall de diferents tonalitats del verd de la vegetació  i una aigua cristal·lina i neta.
Tanta bellesa mereix que ens aturem a contemplar aquest naixement d’un riu que fins arribar al mediterrani passa per molts municipis. Per arribar fins el naixement hem de recórrer un camí limitat per una tanca de fusta. Entre la vegetació ja s’insinua el riu i podem sentir el remor de l’aigua. Ens hem de fixar bé perquè podem descobrir el cant de diferents ocellets o veure algun animalet que camina per les roques. L'aigua surt de la roca calcària, la neu de l'hivern s'acumula als cims més propers com per exemple Puigllançada.

Fotogrfía del riu Llobregat.



No hay comentarios:

Publicar un comentario

Pinterest