domingo, 11 de junio de 2017

Font de la juventut

FONT DE LA JOVENTUT

La Font de la Juventut, també coneguda com la Font de la Vida, és un símbol d' immortalitat, la seva llegenda explica que aquell qui vegui, o es banyi dins seu, l' aigua li curarà i li retornarà la joventut.

Des de sempre, un dels majors desitjos de l' ésser humà ha sigut el no morir, o bé romandre jove i no envellir mai i des de sempre s' ha especulat sobre fonts que puguessin fer aquest somni possible, tant amb llegendes com en mites. Són expemples, la pedra filosofal o l' elixir de la vida.

A més a més no només se li representa amb la forma d' una font, sinó també la d'un riu, arbre, fruit i poció.

La llegenda, realment diria que la font només retornaria la juventut i la seva vigor a la persona que vegués de l' aigua miraculosa, però amb el pas del temps, es va  confondre i barrejar amb el mite del Riu de la Vida, que aquest, si otorgaria la immortalitat.

Molts han intentat aribar fins ella, personatges coneguts van emprendre el viatje en busca del mite. Uns d' ells van ser: el propi Alejandro Magno ( a l'Antiga Grècia),  i  Ponce de Leon (més actual). Aquest últim per extrany que sembli va ser un dels primers españols en destacar la seva creença i va passar la  major part de la seva vida en busca de la meravellosa font, que segons ell la trobaria aa Florida, per la llegenda extensa al territori, que deia que la màgica font, no només et prometia l' eterna juventut, sinó també el viure envoltat de riqueses. Al llarg de la seva vida, alguns el van prendre com boig, mentre que uns altres recapacitaven i pensaven que potser no era una idea tan allunyada, ja que tot i haver vegut i haver-se banyat en totes les aigües de la terra on suposadament estava la font, i no haver sentit cap canvi, al ser jove, de totes formes l' aigua no li serviria de res.

Tot i la diversitat d' idees, la Font de la Juventut  va ser més bé una idea europea.  
Uns creuen que es tracta d' un símbol religiós i que només es tpot trobar al Paradís i que són aigües sagrades, d'altres que tan sols es tracten d' histò
ries
Al llarg de la historia la font no s' ha  localitzat en un lloc concret i s' ha cregut que podria estar a qualsevol lloc d' arreu del món.

Avui dia s'ha acceptat que l' aigua sí posseix components que ajuden al cos, però es desconeix cap relació amb una mística Font de la Juventut .



La meva opinió personal respecte el tema es que realment no existeix cap Font de la Juventut, ni de la Vida ni de la Immmortalitat, simplement es una historia que l' ésser humà ha inventat per a creure que el seu major desig es possible.



No hay comentarios:

Publicar un comentario

Pinterest