lunes, 12 de junio de 2017

Els salts de cascades i cataractes

Hi ha diferents tipus de salts de cascades i cataractes en diferents llocs, de diferents altures i de diferentes maneres, els 5 salts de cascades i cataractes de Catalunya més relevants per poder practicar aquest esport diariament o frequentment poden ser: Salt de la Floradada, Fonts del Llobregat, Salt de Sallent , Sauth deth Pish i Gorg dels Banyuts.

  • Salt de la Foradada
Es tracta d’un lloc envoltat de roques que presenta una de les parets que l’abracen. L’excursió que hi porta és adequada per fer amb la mainada: és curta (una mitja hora d’anada i uns tres quarts de tornada)
  • Fonts del Llobregat
És un paratge de gran bellesa que el camí a peu té molt d’encant i el color vermellós de la terra harmonitza amb el verd de la vegetació de ribera. Des de la passarel·la es distingeixen els tres salts principals que brollen de les roques.
  • Salt de Sallent
La ruta que hi arriba des de Rupit és fàcil i té una durada d’una hora i mitja. Hi ha dues opcions, baixar pel marge esquerre de la riera cap a Sallent, a través d’un túnel, o baixar pel marge dret fins al Molí Rodó. Més endavant cal creuar la riera i s’arriba a un mirador. La ruta s’acaba en un salt d’aigua.
  • Sauth deth Pish
Potser és el salt d’aigua més sorprenent de la Vall d’Aran. Per la seva ubicació és el més accessible i fotogènic. Neix una pista de muntanya que remunta la vall i el riu fins arribar al plan des Artiguetes, un prat d’alta muntanya cobert de flors a partir de la primavera. Després de creuar un pont s’arriba fàcilment al Saut deth Pish, un salt d’aigua espectacular de 25 metres de caiguda.
  • Gorg dels Banyuts
El gorg dels Banyuts és una gorga situada a la riera de Garfull, sota el camí que porta al santuari de Montgrony, ila seva bellesa no és l’únic reclam per anar-hi. L’aspecte mític esdevé un dels atractius de la vista a aquest gorg.


Opinió personal


La meva opinió sobre aquest esport és positiva, penso que es una mica arriesgat però val la pena fer-ho, aquest esport ja el coneixia i m’agradaria practicarlo quan sigui més gran i tingui una condició més bona per poder fer aquests esports de risc.





No hay comentarios:

Publicar un comentario

Pinterest